Milaan met Local

Tours door Milaan met Nederlandse local

Ga mee op deze tour door Milaan met Nederlandse local en leer de stad in ongeveer twee uur goed kennen! In dit artikel lees je meer over de groeps- en privétours die ik gedurende het hele jaar door Milaan organiseer.

Er staan de komende maanden heel wat lange weekenden en vakantieperiodes Рzoals de mei- en de zomervakantie voor de deur. Misschien kom je binnenkort wel naar Milaan? De stad die bekend staat om de fashion en design, maar die nog zo veel meer te bieden heeft? Ik neem je graag meer tijdens een tour door Milaan met Nederlandse local. 

In dit artikel vind je meer informatie over stadswandelingen: de privétours die ik het hele jaar door organiseer en de groepstours op bepaalde dagen in de vakantieperiodes. 

Ga je liever op eigen gelegenheid Milaan ontdekken? Bekijk dan het stadsspel door Milaan dat ik samen met Secret City Trails maakte en de speurtocht voor gezinnen met kleine kinderen. Beide kun je online kopen en daarna direct doen. 

Milaan ontdekken met Nederlandstalige gids

Milaan in een notendop - een tour door Milaan voor jong en oud

De meest gekozen Nederlandstalige¬†stadswandeling door Milaan – Milaan in een Notendop –¬†start aan de rand van de wijk rondom Porta Garibaldi en brengt je naar de¬†Dom van Milaan. In een wandeltour van circa twee uur laat ik je de diversiteit van de stad zien: van moderne architectuur tot gezellige terrasjes, van street-art tot historische gebouwen. Zo zie je¬†bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Milaan¬†die je niet mag missen. Daarnaast ben je na de rondleiding goed voorbereid op de rest van het bezoek aan de stad!

Omdat de tours met een Nederlandse local in Milaan zijn (ik, Inge, doe de tours zo goed als allemaal zelf), kun je ook nog alles makkelijk volgen. De wandeling is dus leuk is voor iedereen! 

Ik bied deze tour het hele jaar door aan als privétour, maar in de vakantieperiodes kun je ook aansluiten bij zeer vriendelijk geprijsde groepstours door Milaan. We starten de groepstours om 10.00u en staan ingepland op de volgende dinsdagen in het voorjaar en de zomer van 2024:

– 23 en 30 april (volgeboekt)
– 7 en 21 mei

– 9, 16, 23, 30 juli
– 6 augustus

Ben je al overtuigd en wil je deze stadswandeling Milaan met Nederlandse gids* boeken? Neem contact op voor meer informatie. Op de Google bedrijfspagina van Milaan met Local lees je de ervaringen van mensen die je voor zijn gegaan.

"Wie denkt dat Milaan alleen fashion en design is, zal zich positief verbazen over wat de stad allemaal nog meer te bieden heeft. Tijdens de Nederlandstalige tours door Milaan die Inge doet, zul je dit ontdekken."

Stadswandeling met Nederlandse gids door Milaan
Tour door Milaan met Nederlandse local
Rondleiding door Milaan met Nederlandstalige local

Het Bosco Verticale als startpunt van de tour door Milaan met Nederlandse local

We starten de tour aan de noordzijde van het centrum van Milaan. Tot 1931 liep door het gebied rondom de voormalige toegangspoorten Porta Garibaldi en Porta Nuova een spoorlijn. Ondanks dat er diverse plannen werden gemaakt voor het gebied, is het ontwerp wat we nu gerealiseerd zien pas in 2010 gepresenteerd. Het staat vol met indrukwekkende kantoortorens en het bijzondere Bosco Verticale!

De Milanese architect Stefano Boeri kreeg de opdracht een appartementencomplex te maken. Hij vond het onzin om nog meer grond te consumeren en alleen maar beton aan de stad toe te voegen. Want het groen is volgens de architect ook een belangrijk onderdeel van het leven in de stad, zowel voor mens als natuur. Boeri maakte daarom een gewaagde beslissing en ontwierp een appartementencomplex dat helemaal is omgeven door groen. Het complex in de wijk Isola in Milaan kreeg de naam Bosco Verticale, oftewel Verticaal Bos. Vrijwel direct na de opening kreeg dit groene icoon van Milaan internationale bekendheid.

Aan het begin van de Nederlandse door Milaan met Nederlandse local kun je het project in het echt bewonderen. Natuurlijk vertel ik er nog meer over. Ben je nieuwsgierig, kijk dan alvast deze film over het Bosco Verticale in Milaan, gemaakt door The Blink Fish.

Rondleiding Milaan met Nederlandse local, Bosco Verticale
Milaan_rit met tram 1 Milaan
Tour Milaan met Nederlandse local, bezoek aan Gucci Art Wall

Corso Garibaldi, de leukste winkelstraat in Milaan

Zodra we door de voormalige stadspoort wandelen, zijn we in Corso Garibaldi. Dit deel van de stad is ontstaan in de 17e eeuw, toen de Spanjaarden het in Milaan voor het zeggen hadden. Hoewel het lang een volksbuurt was, is het inmiddels een populaire straat. Ik vind het zelf heerlijk om langs de winkels te wandelen, af en toe te gaan zitten voor een koffie of een lunch en de street-art te bewonderen. Want Corso Garibaldi is misschien wel de plek waar de street-art in Milaan zich definitief heeft gevestigd. Mede dankzij de Gucci Art Wall waar ik tijdens de wandeling meer over zal vertellen.  

In de time to momo gids Milaan die ik schreef, vind je ook een aantal leuke tips voor deze straat. De gids is via deze link te koop. 

Zodra we aan het einde van Corso Garibaldi zijn, lopen we door naar Brera, een van de meest geliefde wijken in Milaan. 

"Wil je winkelen in Milaan? Ga dan naar Corso Garibaldi, waar je een verscheidenheid aan boutiques vindt en ook af en toe kan neerstrijken op een van de gezellige terrasjes"

Van Brera naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan

Brera is een van de oudere wijken van de stad. Het ligt net binnen de voormalige Middeleeuwse stadsmuren en was tot vijftig jaar geleden een echte volksbuurt. Tegenwoordig is de wijk gevuld met luxe boetieks, gezellige terrasjes, mooi onderhouden panden en intieme binnenplaatsen.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van deze wijk is de Pinacoteca van Brera. Het is¬†misschien wel het belangrijkste museum van Itali√ę als het gaat om schilderkunst. De Pinacoteca werd opgericht door Napoleon Buonaparte. We zullen hem zeker ook tegenkomen!¬† ¬†

Na de gezelligheid in deze wijk neem ik jullie meer naar de laatste stops langs misschien wel de bekendste monumenten van Milaan: het Teatro alla Scala, de Galleria Vittorio Emanuele en natuurlijk de kathedraal van Milaan, beter bekend als de Duomo. Het is in dit deel van de stad wat drukker, maar zeker niet minder mooi. 

Wat te doen in Milaan na deze tour door Milaan

De Nederlandstalige tour door Milaan eindigt na ongeveer 2 uur op Piazza del Duomo. Misschien ga je dan eerst lunchen en breng je daarna een bezoek aan de kathedraal van Milaan Wil je meer verhalen over Milaan horen, dan doe je nog een Secret City Trail. Of ga naar het San Siro Stadion en krijg een inkijk in een van de beroemdste voetbalstadions van de wereld! Sowieso zal ik je tijdens de wandeling genoeg tips delen voor de rest van je verblijf in Milaan. 

Heb je zin om je verblijf in deze stad te beginnen met een tour door Milaan met Nederlandse local? Contacteer mij dan via email.

Hieronder nogmaals de data van de stadswandeling in groepsverband voor het voorjaar en de zomer van 2024. Deze Nederlandse stadswandelingen door Milaan starten op 10.00u en staan ingepland op de volgende dinsdagen:

– 23 en 30 april (volgeboekt)
– 7 en 21 mei

– 9, 16, 23, 30 juli
–¬† 6 augustusa

Alle foto’s in dit artikel zijn © Inge de Boer of @roy_zeropxl
 Dit artikel bevat affiliatelinks. Als jij iets via deze links koopt of boekt, dan krijg ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra.
* In Itali√ę is het sinds 2013 niet meer mogelijk om een gidsenlicentie te krijgen. ik ben dus
accompagnatrice turistica en doe stadswandelingen waarbij ik geen uitleg in monumenten kan geven. Tijdens mijn rondleidingen krijg je dus een goede algemene indruk van de geschiedenis van de stad, vertel ik over het leven in Milaan en deel ik meer over actuele gebeurtenissen.

× Meer info!