Milaan met Local

Milaan ontdekken

Milaan met Local heeft een divers aanbod van Nederlandstalige tours in Milaan. Voor jong en oud, of je nu voor het eerst in Milaan bent of de stad al vaker hebt bezocht. 

Je kunt samen met mij op pad gaan voor een Nederlandstalige rondleiding of fietstour door Milaan. Of met behulp van een uitgestippelde route door de stad wandelenOp deze pagina lees meer je over de mogelijkheden.

Neem contact met mij op voor meer informatie of voor op maat gemaakte tour of programma in Milaan.

Milaan_stadswandeling_milaan_zomer 2022001_vk

Rondleiding in Milaan met Nederlandse local

Milaan in een Notendop

Milaan Nederlandstalige tours stadswandeling

De rondleiding Milaan in een notendop is een ideale introductie op de stad. Ik laat je kennis maken met de verschillende wijken, van het moderne gebied rondom het Bosco Verticale, de gezellige wijk Brera tot het historische centrum van Milaan. 

Tijdens de Nederlandstalige stadswandeling in Milaan neem ik jullie mee naar bekende bezienswaardigheden en minder bekende plekken in de stad. Onderweg geef ik natuurlijk tips voor de rest van het verblijf.

Deze wandeling is ook family-friendly te maken met een speurtocht, wat lekkers onderweg en een kleine herinnering voor kids tussen de 4 en 12 jaar. 

Milaan moderne architectuur

Milaan tour Moderne architectuur

Tijdens de tour Moderne Architectuur in Milaan bezoeken we twee recent gebouwde wijken in  de stad: het gebied rondom Porta Garibaldi en de wijk City Life. 

Ik neem je mee naar de geschiedenis van de gebieden en vertel je hoe deze in de afgelopen eeuw zijn ontwikkeld naar de twee modernste wijken van Italie.
We bewonderen oa. gebouwen ontworpen door starchitects als Daniel Libeskind en Zaha Hadid en het Bosco Verticale .

De rondleiding is zeker leuk als je al vaker in Milaan bent geweest, of als je een professional bent op het gebied van architectuur, de bouw of gebiedsontwikkeling. 

Fietstour Milaan

Milaan Nederlandstalige fietstour

Wil je een fietstour in Milaan doen met Nederlandse gids? Stap samen met mij op de fiets en ontdek in ruim drie uur de mooiste bezienswaardigheden van de stad. 

Tijdens deze fietstour in Milaan breng ik je langs de belangrijkste monumenten van de stad. Er is aandacht voor de geschiedenis, moderne architectuur en verhalen over het dagelijkse leven in de stad.

Neem contact met mij op voor een Nederlandstalige (privé-) fietstour door Milaan. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. De fietstours voer ik uit ism Bike The City. Vraag gerust naar mij als je graag met mij op pad wilt gaan.

Het Milaan van Da Vinci

Milaan_Leonardo da Vinci in Milaan


Ontdek het Milaan van Leonardo da Vinci met een Nederlandse local. De genie uit Toscane woonde en werkte 20 jaar in Milaan. Hij realiseerde niet alleen het Laatste Avondmaal, maar werkte ook mee aan de ontwikkeling van de Navigli in Milaan en maakte vele studies die hij in zijn Codice Atlantico optekende. 

In deze stadswandeling door Milaan neem ik je mee naar het einde van de 15e eeuw en ontdek je prachtige plekken in de stad die gerelateerd zijn aan Leonardo da Vinci en zijn tijdgenoten. We wandelen vanaf het Castello Sforzesco, door de wijk 5Vie in ongeveer twee uur richting het Naviglio Grande. 

De rondleiding is ook te koop als self-guiding tour in Milaan

"Milaan moet je echt gaan ontdekken. Er zijn prachtige monumenten, gezellige winkelstraten, bijzondere moderne architectuur, groene parken... Ik neem je graag mee voor een rondleiding in Milaan!"

Inge de Boer – Milaan met Local

Nederlandse tours in Milaan (self-guiding)

City Walk Leonardo da Vinci

Milaan City Walk ciao tutti Nederlandstalig Da Vinci

Welkom in het Milaan van Leonardo da Vinci! Tijdens deze City Walk, die je op eigen gelegenheid doet, ontdek je de stad door Da Vinci’s ogen. Hij neemt je mee naar het einde van de 15e eeuw waar je prachtige, bekende en minder bekende plekken in de stad ontdekt. 

De City Walk is een stadswandeling door Milaan geschikt voor zowel gezinnen als ieder ander die Milaan op een andere manier wil ontdekken.

Koop de City Walk ‘Ontdek Milaan met Leonardo da Vinci’ op ciaotutti.nl en krijg €2,- korting op de Ciao tutti Special Milaan. Mail mij of stuur een bericht via whatsapp voor de kortingscode.
Ook te boeken als rondleiding met Nederlandse local.

Secret City Trail Milaan

Milaan Nederlandstalige tour Secret City Trail

In deze citygame door Milaan ga je 12 raadsels oplossen waarmee je onbekende plekken van de stad ziet en leert kennen. 

Tijdens de Nederlandstalige Secret City Trail bewonder je de belangrijkste monumenten van Milaan en enkele van hun onbekende details. Loop door sfeervolle straatjes en ga op zoek naar Romeinse ruines en bombastische gebouwen uit het begin van de vorige eeuw. 

Je koopt de trail online en speelt deze op je eigen telefoon, wanneer je maar wilt. De tour kan door iedereen gedaan worden, of je nu voor het eerst in Milaan komt of de stad al vaker bezocht hebt.


Walking Dinner Milaan

Milaan Nederlandse tour Walking Dinner

Wil je een combinatie maken van een stadswandeling en lekker eten? Boek dan een Walking Dinner door Milaan. 

Je begint deze food tour met een aperitivo aan de gezellige Navigli. Vervolgens maak je een korte wandeling langs een aantal prachtige monumenten en door een gezellige winkelstraat. 

Het hoofdgerecht bestaat uit een heerlijk bord verse pasta. Om dit even te laten zakken loop je verder door de mooie wijk 5Vie om te eindigen in het historische centrum met een gelato op niveau.

Met het kopen van het Walking Dinner reserveer je een plek in drie restaurants en krijg je de routebeschrijving mét info over de monumenten die je tegenkomt. 

× Meer info!