Milaan met Local

Milaan ontdekken

Ga je met mij Milaan verkennen? Ik heb een divers aanbod van Nederlandstalige tours in Milaan. Voor jong en oud, of je nu voor het eerst in Milaan bent of de stad al vaker hebt bezocht. 

Je kunt samen met mij op pad gaan voor een Nederlandstalige rondleiding of fietstour. Of met behulp van een uitgestippelde route door de stad wandelen. Op deze pagina lees meer je over de mogelijkheden.

Neem contact met mij op voor meer informatie of voor op maat gemaakte tour of programma in Milaan.

Milaan ontdekken met Nederlandstalige gids

Rondleiding in Milaan met Nederlandse local

Milaan in een Notendop

Milaan Nederlandstalige tours stadswandeling

De rondleiding Milaan in een notendop is een ideale introductie op de stad. Ik laat je kennis maken met de verschillende wijken, van het moderne gebied rondom het Bosco Verticale, de gezellige wijk Brera tot het historische centrum van Milaan met de Galleria en de Dom van Milaan. 

Tijdens de Nederlandstalige stadswandeling in Milaan neem ik jullie mee naar bekende bezienswaardigheden en minder bekende plekken in de stad. Onderweg geef ik natuurlijk tips voor de rest van het verblijf.

Deze wandeling is ook family-friendly te maken met een fotospeurtocht voor kids tussen de 4 en 12 jaar.

Milaan moderne architectuur

Milaan tour Moderne architectuur

Tijdens de tour Moderne Architectuur in Milaan bezoeken we twee recent gebouwde wijken in  de stad: het gebied rondom Porta Garibaldi en de wijk CityLife. 

Ik neem je mee naar de geschiedenis van de gebieden en vertel je hoe deze in de afgelopen eeuw zijn ontwikkeld naar de twee modernste wijken van Itali√ę.
We bewonderen oa. gebouwen ontworpen door starchitects als Daniel Libeskind en Zaha Hadid en het Bosco Verticale.

De rondleiding is zeker leuk als je al vaker in Milaan bent geweest, of als je een professional bent op het gebied van architectuur, de bouw of gebiedsontwikkeling. 

Fietstour Milaan

Milaan Nederlandstalige fietstour

Wil je een fietstour in Milaan doen met Nederlandse gids? Stap samen met mij (of een collega) op de fiets en ontdek in ruim drie uur de mooiste bezienswaardigheden van de stad. 

Tijdens deze fietstour door Milaan breng ik je langs de belangrijkste monumenten van de stad. Er is aandacht voor de geschiedenis, moderne architectuur en verhalen over het dagelijkse leven in de stad.

Neem contact met mij op voor een Nederlandstalige (privé-) fietstour door Milaan. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. De fietstours voer ik samen met een lokale partner uit. Ik reserveer graag voor je!

Het Milaan van Da Vinci

Milaan_Leonardo da Vinci in Milaan


Ontdek het Milaan van Leonardo da Vinci met een Nederlandse local. De genie uit Toscane woonde en werkte 20 jaar in Milaan. Hij realiseerde niet alleen het Laatste Avondmaal, maar werkte ook mee aan de ontwikkeling van de Navigli in Milaan. Daarnaast maakte hij vele studies die hij in zijn Codice Atlantico optekende. 

In deze stadswandeling neem ik je mee naar het einde van de 15e eeuw. Je ontdekt prachtige plekken in Milaan die gerelateerd zijn aan Leonardo da Vinci en zijn tijdgenoten. We wandelen vanaf het Castello Sforzesco, door de wijk 5Vie in ongeveer twee uur richting het Naviglio Grande. 

De rondleiding is ook te koop als self-guiding tour in Milaan. 

"Milaan moet je echt gaan ontdekken. Er zijn prachtige monumenten, gezellige winkelstraten, bijzondere moderne architectuur, groene parken... Ik neem je graag mee voor een rondleiding in Milaan!"

Inge de Boer – Milaan met Local

Nederlandse tours in Milaan (self-guiding)

City Walk Leonardo da Vinci

Stadswandeling Milaan Nederlandstalige gids

Welkom in het Milaan van Leonardo da Vinci! Tijdens deze City Walk, die je op eigen gelegenheid doet, ontdek je de stad door Da Vinci’s ogen. Hij neemt je mee naar het einde van de 15e eeuw waar je prachtige, bekende en minder bekende plekken in de stad ontdekt. 

De City Walk is een stadswandeling door Milaan geschikt voor zowel gezinnen als ieder ander die Milaan op een andere manier wil ontdekken.

Koop de¬†City Walk ‘Ontdek Milaan met Leonardo da Vinci’ op ciaotutti.nl¬†en krijg ‚ā¨2,- korting op de¬†Ciao tutti Special Milaan.¬†Mail mij¬†of stuur een bericht via¬†whatsapp¬†voor de kortingscode.
Ook te boeken als rondleiding met Nederlandse local.

Secret City Trail Milaan

In deze citygame door Milaan ga je 12 raadsels oplossen waarmee je onbekende plekken van de stad ziet en leert kennen. 

Tijdens de Nederlandstalige Secret City Trail bewonder je de belangrijkste monumenten van Milaan en enkele van hun onbekende details. Loop door sfeervolle straatjes en ga op zoek naar Romeinse ruines en bombastische gebouwen uit het begin van de vorige eeuw. 

Je koopt de trail online en speelt deze op je eigen telefoon, wanneer je maar wilt. De tour kan door iedereen gedaan worden, of je nu voor het eerst in Milaan komt of de stad al vaker bezocht hebt.

 

Walking Dinner Milaan

Milaan Nederlandse tour Walking Dinner

Wil je een combinatie maken van een stadswandeling en lekker eten? Boek dan een Walking Dinner door Milaan. 

Je begint deze food tour met een aperitivo in de wijk Porta Ticinese, dichtbij de Navigli. Vervolgens maak je een korte wandeling langs een aantal prachtige monumenten en door sfeervolle straten. 

Het hoofdgerecht bestaat uit bord verse pasta of risotto. Om dit even te laten zakken loop je verder door de mooie wijk 5Vie om te eindigen in het historische centrum met een dessert op niveau.

Met het kopen van het Walking Dinner reserveer je een plek in drie restaurants en krijg je de routebeschrijving mét info over de monumenten die je tegenkomt. 

Milaan met kinderen


Bezoek je Milaan met kinderen tussen ongeveer 4 en 10 jaar oud? Dan is het leuk om met behulp van deze PDF een korte speurtocht door Milaan te maken.  

In deze speurtocht lopen kinderen met hun ouders langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bij elke monument is er een eenvoudige vraag, een raadsel of een kleine opdracht, zodat je kinderen zich vermaken én jullie allemaal wat meer over Milaan te weten komen. 

Je start in het centrum van de stad en loopt onder andere langs de Dom van Milaan, door de prachtige Galleria en gaat natuurlijk naar het indrukwekkende Castello Sforzesco. 

Nu online te koop en direct te downloaden voor 7,99‚ā¨.

× Meer info!