Milaan met Local

Milaan met kinderen – speurtocht door Milaan

Bezoek Milaan met kinderen en doe samen met hen deze speurtocht door het centrum van Milaan. In korte tijd ontdekken jullie op een leuke manier meer over de stad.

Bezoek je Milaan met kinderen? Voor een (halve) dag of een weekend, op doorreis of als dagtrip? Dan is het leuk om ze wat meer mee te geven van de stad.

Ik ontwikkelde een korte speurtocht door het centrum van Milaan die ideaal is als je met kinderen naar Milaan komt. De speurtocht is geschikt voor families met kinderen tussen ongeveer 4 en 8 jaar oud. In circa anderhalf uur ontdekken jullie meer over de geschiedenis van de stad: jullie zien bijzondere dieren, maken een selfie met de belangrijkste vrouw van de stad en drinken water uit de mond van een draak! 

Je kunt de speurtocht door Milaan via mijn website bestellen. Na aankoop ontvang je direct een email met daarin de link om de PDF te downloaden. Je kunt dan dus meteen op pad!

Milaan met kinderen speurtocht door Milaan

Wat zie je in deze speurtocht door het centrum van Milaan

De speurtocht door Milaan start op steenworp afstand van het Piazza del Duomo, waar één van de belangrijkste monumenten van de stad aan staat. Jullie gaan hier op zoek naar een bijzonder dier en leren meer over het ontstaan van Milaan. 

Vanaf daar lopen jullie direct door naar de Dom van Milaan. Jullie kunnen ervoor kiezen deze alleen van buiten te bewonderen. Maar overweeg zeker ook om naar binnen en vooral naar boven te gaan! Vergeet op het dak niet om een selfie te maken met de belangrijkste vrouw van Milaan. Ze waakt al bijna 250 jaar lang over de stad! Vanaf het dak van de kathedraal van Milaan hebben jullie een prachtig uitzicht over de stad en kun je samen met je kinderen op zoek gaan naar het hoogste gebouw van de stad. 

De route gaat verder door de prachtige overdekte winkelstraat, de Galleria Vittorio Emanuele II. Hebben jullie dorst gekregen? Geen probleem, een draakje aan de andere kant zorgt voor vers drinkwater en verkoeling op zomerse dagen.

"Met deze speurtocht wordt een bezoek aan Milaan met kinderen leuk voor iedereen!"

Milaan met kinderen speurtocht door centrum Milaan
Milaan met kinderen speurtocht door centrum Milaan die je als PDF op je smartphone kunt laden

Al speurend de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan ontdekken

Na een genie bewonderd te hebben kunnen jullie kiezen voor een ritje met een bijna 100 jaar oude tram of het laatste stuk van de wandeling te voet afleggen. Eenmaal aangekomen bij het Castello Sforzesco moeten jullie nog één dier vinden. Maar of deze echt bestaat…

Kom je naar Milaan met kinderen en wil je deze speurtocht door het centrum Milaan gaan doen Gooi het product dan in je digitale winkelmandje, reken af en je kunt direct op pad! 

Reis je met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud en wil je op een actieve manier het centrum van Milaan met hen ontdekken? Dan raad ik je aan de Secret City Trail ‘Milaan highlights en verborgen juweeltjes’ te kopen. Met dit stadsspel bewegen jullie je aan de hand van verhalen, raadsels en de oplossingen door het centrum van de stad. Super leuk om te doen als je met tieners en pubers Milaan bezoekt!

Milaan met kinderen speurtocht voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud
Milaan-aan-Dom-van-Milaan-bezoeken_007
Milaan met kinderen speurtocht voor gezinnen.
× Meer info!