Milaan met Local

Stadsspellen in Milaan, Como en Bellagio

Kom je (kort) naar Milaan, Como of Bellagio en wil je de stad op een leuke manier leren kennen? Dan zijn de stadsspellen in Milaan, Como en Bellagio die ik voor Secret City Trails ontwikkelde een goede oplossing.

Ontdek Milaan, Como of Bellagio met de stadsspellen van Secret City Trails. In ongeveer twee uur ga je aan de hand van verhalen en raadsels op ontdekkingstocht en kom je zowel langs bekende als minder bekende bezienswaardigheden in de historische centra van deze steden.

De digitale puzzeltochten door Milaan, Como en Bellagio zijn geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder. Je ziet de belangrijkste monumenten maar gaat ook van de gebaande paden af, terwijl je op een relaxte manier meer van de stad ziet. Alle drie de spellen zijn in het Nederlands beschikbaar. 

Stadsspellen Milaan, Como en Bellagio om in korte tijd de stad te ontdekken

Wat zijn deze stadsspellen

Is het een escapegame, een puzzeltocht of een speurtocht door de stad? Tja, de Secret City Trails kun je niet in één woord omschrijven. Je kunt ze het beste spelen om te snappen wat het is :).

"De Secret City Trails zijn stadsspellen waarbij je aan de hand van verhalen, raadsel en de antwoorden daarom meer over de stad leert. Na afloop loop je voor altijd op een andere manier naar de stad"

Er zijn Secret City Trails in meer dan 50 steden. Ik maakte er dus drie: een in Milaan (en een tweede over street art in Milaan in de maak), een in Como en een in Bellagio. Elk stadsspel is specifiek voor de stad, en in elke stad ga je dus op zoek naar andere details en verhalen. 

De city game begint met een korte introductie van de stad en degene die het spel heeft gemaakt. Bij het spel Milaan vertel ik bijvoorbeeld dat Milaan geen eenvoudige stad is om te leren kennen. Maar als je haar eenmaal kent, kan het niet anders dan dat je verliefd op haar wordt. Na deze introductie krijg je al direct een korte cryptische omschrijving. Voor het eerste raadsel is dit niet al te lastig, zodat je even in het spel kan komen. Zoek het antwoord op of dichtbij het startpunt, voer het in en je ziet direct of je het goed of fout hebt.

Op een leuke manier Como, Bellagio en Milaan ontdekken

Je kunt onbeperkt antwoorden invoeren. Kom je er niet uit, dan kun je altijd vragen om een hint. In deze hint staat uitgelegd hoe je bij het antwoord moet komen en waar je het antwoord vindt. Is dat niet verhelderend genoeg voor je? Laat je dan via google maps naar de exacte locatie leiden!

Zodra je het antwoord hebt gevonden, krijg je in een verhaal meer informatie over het punt waarop je je op dat moment bevindt. De verhalen zijn goed te lezen en bevatten vaak informatie die alleen de locals weten. 

Daarna ga je weer door naar het volgende raadsel. Dit gaat zo door totdat je alle raadsels hebt opgelost en je leuke plekken in de wijk of stad hebt gezien. 

speel een stadsspel in milaan, como of bellagio met je gezin, als vrienden of met je collega's.
Tijdens de citygames kom je langs bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Como, Bellagio en Milaan

Waar koop je de stadsspellen voor Milaan, Como en Bellagio

De stadsspellen speel je gewoon online in de browser op je telefoon of tablet. Het is niet nodig om een app te downloaden. 

Ook het kopen van deze city games gaat online. Ga naar de site van Secret City Trails, zoek of er een trail is in de stad die jij binnenkort gaat bezoeken en gooi de trail naar keuze dan in je winkelmandje. Na het afrekenen ontvang je direct een e-mail met daarin de link om het spel te starten. Handig ook als je last-minute besluit een stad te bezoeken of wat tijd over hebt. 

Om het je makkelijk te maken heb ik hier hieronder alvast de directe links geplakt naar de Nederlandstalige ontdekkingsspellen in Milaan, Como en Bellagio die ik maakte.  Na aanschaf heb je 3 maanden de tijd om de trails te te spelen. 

Een cryptische routebeschrijving wijst je de weg

Heb je een originele teamnaam bedacht? Dan kunnen jullie starten. Vanaf hier wijst het voor zich: verhalen vertellen je meer over de plek waar je je op dat moment bevindt. De raadsels bestaan deels uit (eenvoudige) cryptische omschrijvingen die je door de stad leiden, deels uit een vraag die je moet oplossen. Het leuke is dat je echt de stad ‘gebruikt’ om van het ene naar het andere punt te wandelen.

Elk spel heeft tussen de 9 en 16 stops. Onderweg nodig ik je ook uit om een pauze in te lassen bij mijn favoriete ijssalon of cafè. Maar als je er geen zin of tijd voor hebt, kun je deze ook overslaan. Het fijne aan de stadsspellen is dat je ze kunt spelen wanneer je wilt en zo vaak pauze nemen als jij vindt dat nodig is!

De digitale ontdekkingsspellen van Secret City Trails zijn leuk voor iedereen van 8 jaar en ouder.

Wat kost een Secret City Trail door Milaan, Como en Bellagio

De city games van Secret City Trails zijn heel vriendelijk geprijsd. Voor 24 – 26€ koop je het spel. Je kunt een spel spelen met maximaal vijf deelnemers, dus als je dat bedrag deelt door vijf heb je een voor slechts 5€ per persoon een paar uurtjes vertier! En ik heb nog een verrassing voor je! Als je twee trails koopt, en dat mag ook een combinatie zijn van trails in Milaan, Como en Bellagio en bij het afrekenen de code secretlake10 invoert, dan krijg je 10% korting op de aanschafprijs. De aanbieding is geldig tot 31 december 2024.

De stadsspellen zijn ook ideaal als je een low-budget stedentrip gaat doen en toch wat over de stad te weten wilt komen.

"De stadsspellen voor Milaan, Como en Bellagio zijn heel vriendelijke geprijsd"

Voor wie zijn deze ontdekkingsspellen geschikt?

Deze ontdekkingsspellen zijn geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder. Je kunt het spelen in teams van 1 tot 5 personen. Ben je met meer? Dan koop je simpelweg meer trails en kan er een competitie-element aan toegevoegd worden: wie als eerste alle vragen goed heeft beantwoord en zo min mogelijk hints heeft gevraagd, wint!

De Secret City Trails door Milaan, Como en Bellagio kunnen gespeeld worden als koppel, met vrienden, als gezin (ook voor tieners is dit leuk!), met je collega’s of wanneer je als school op reis in deze steden bent.

Secret City Trails heeft trouwens stadsspellen in meer dan 50 steden!

Met hoeveel mensen kun je een Secret City Trail spelen?

Er is in principe een ongelimiteerd aantal mensen dat tegelijkertijd een Secret City Trail kan doen. Dat maakt het ook een super geschikte activiteit voor scholen, bedrijven en andere groepen die een low budget activiteit in Milaan, Como of Bellagio zoeken. 

We raden wel aan om teams te maken van één tot maximaal vijf personen. Dan kan je goed overleggen, meelezen op de telefoons en ook nog een beetje aan ‘teambuilding’ doen. 

Ben je met meer dan vijf personen? Dan koop je dus gewoon meerdere spellen. Voor groepen met meer dan 40 deelnemers heeft Secret City Trails een korting en kunnen we je een duidelijk overzicht met alle speellinks sturen. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. 

De Secret City Trails zijn eigenlijk vooral bedoeld om op een leuke, luchtige manier iets meer van de stad mee te krijgen. Maar voor de echte spelfanaten kun je ook het competitie element er in houden en proberen hoog uit te komen in het klassement. Aan het einde van het spel zie je waar jouw team is geëindigd.

De digitale stadsspellen zijn Nederlandstalig. Je kunt spelen in teams tot 5 personen
Ondek Como met een Nederlandstalig digitaal stadsspel en leer de stad echt kennen

"De stadsspellen zijn vooral bedoeld om op een leuke, luchtige manier meer van de stad te ontdekken."

Wanneer kun je deze city escapegames doen?

De escapegames van Secret City Trails kun je zeven dagen per week spelen. Omdat je tijdens de wandeling op zoek moet naar details, raden we je aan ze bij daglicht te spelen. Maar voor een extra uitdaging is het ook mogelijk om in het donker te spelen. 

Je koopt de spellen online via de website van Secret City Trails en krijgt na aanschaf direct een speellink. Haast je naar het startpunt in Milaan, Como of Bellagio en start het ontdekkingsspel direct!

Zie in twee uur tijd meer van Milaan en ga weg van de drukte. De stadsspellen door Milaan, Como en Bellagio tonen je dingen die je moet gezien hebben in deze steden, maar brengen je ook op onbekendere plekken in de stad

Alle foto’s in dit artikel zijn © Inge de Boer of @roy_zeropxl
 Dit artikel bevat (mogelijk) affiliatelinks. Als jij iets via deze links koopt of boekt, dan krijg ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra.

× Meer info!