Milaan met Local

Rondleidingen en tours in Milaan

Ga mee op deze Nederlandstalige rondleiding in Milaan en leer de stad in ongeveer twee uur goed kennen! In dit artikel lees je meer over de groeps- en privétours door Milaan die ik gedurende het hele jaar organiseer.

Het is lente en we kunnen ons langzaam gaan voorbereiden op de zomer. Er staan de komende maanden heel wat lange weekenden en vakantieperiodes voor de deur. Misschien kom je binnenkort wel naar Milaan, de stad die bekend staat om de fashion en design, maar die nog zo veel meer te bieden heeft? Ik neem je graag meer tijdens een rondleiding in Milaan. In dit artikel vind je meer informatie over groeps- en privétours door Milaan.

De meest gekozen¬†stadswandeling ‘Milaan in een Notendop’¬†start aan de rand van de wijk rondom Porta Garibaldi en brengt je naar de Dom van Milaan. In een tour van circa twee uur laat ik je de diversiteit van de stad zien: van moderne architectuur tot gezellige terrasjes van street art tot historische gebouwen. Zo zie je¬†bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Milaan die je niet mag missen en ben je na de rondleiding goed voorbereid op de rest van je bezoek aan de stad! Het is een ideaal alternatief op een fietstour door Milaan met heel interessante prijzen!¬†

Neem met mij contact op voor meer informatie of lees verder om te ontdekken wat we onder andere zullen zien tijdens deze tour door Milaan. Op de Google bedrijfspagina van Milaan met Local lees je de ervaringen van mensen die je voor zijn gegaan.

Milaan_stadswandeling_milaan_zomer 2022001_vk

Milaan in een notendop - een rondleiding door Milaan voor jong en oud

Milaan in een notendop is een ideale introductie op de stad. Ik laat je kennis maken met de verschillende wijken in Milaan. 

Het leuke aan deze rondleiding door Milaan is dat je een goede indruk krijgt van de diversiteit van de stad: je ziet moderne architectuur en kerken uit de Romeinse tijd, de nieuwste street art, de belangrijkste monumenten van Milaan, unieke winkeltjes en pleinen die je op eigen gelegenheid waarschijnlijk niet zou vinden. De wandeling is dus leuk is voor iedereen! 

"Wie denkt dat Milaan alleen fashion en design is, zal zich positief verbazen over wat de stad allemaal nog meer te bieden heeft. Schrijf je snel in voor deze rondleiding door Milaan en ontdek de stad samen met een local."

De groepstours starten op 10.00u en staan ingepland op de volgende dinsdagen in het voorjaar en de zomer van 2023:

Р25 april 
– 2, 23 en 30 mei

– 11, 18 en 25 juli
– 1 en 8 augustus

Ben je al enthousiast en wil deze rondleiding door Milaan boeken als privétour of je opgeven voor een groepstour? Of wil je graag de prijzen voor deze tours weten? Neem dan contact met mij op. Wil je de stad liever op eigen gelegenheid gaan ontdekken? Lees dan hier meer over de tours die je zonder gids kunt doen. 

Het Bosco Verticale en andere moderne gebouwen rondom Porta Garibaldi

Tot 1931 liep door het gebied rondom de voormalige toegangspoorten Porta Garibaldi en Porta Nuova een spoorlijn. Deze eindigde op het voormalige Centraal Station. Ondanks dat er diverse plannen werden gemaakt voor het gebied, is het ontwerp wat we nu gerealiseerd zien pas in 2010 gepresenteerd. Het staat vol met indrukwekkende kantoortorens en het bijzondere Bosco Verticale!

De Milanese architect Stefano Boeri kreeg de opdracht een appartementencomplex te maken. Hij vond het onzin om nog meer grond te consumeren en alleen maar beton aan de stad toe te voegen. Want het groen is volgens de architect ook een belangrijk onderdeel van het leven in de stad, zowel voor mens als natuur. Boeri maakte daarom een gewaagde beslissing en ontwierp een appartementencomplex dat helemaal is omgeven door groen. Het complex in de wijk Isola in Milaan kreeg de naam Bosco Verticale, oftewel Verticaal Bos. Vrijwel direct na de opening kreeg dit groene icoon van Milaan internationale bekendheid.

Aan het begin van de tour door Milaan kan je het project in het echt bewonderen. Natuurlijk vertel ik er nog meer over. Ben je nieuwsgierig, kijk dan alvast deze film over het Bosco Verticale in Milaan, gemaakt door The Blink Fish.

Milaan_rit met tram 1 Milaan

Corso Garibaldi, de leukste winkelstraat in Milaan

Zodra we door de voormalige stadspoort wandelen, zijn we in Corso Garibaldi. Dit deel van de stad is ontstaan in de 17e eeuw, toen de Spanjaarden het in Milaan voor het zeggen hadden. Zij besloten de stad uit te breiden. Hoewel het lang een volksbuurt was waar veel kleine criminelen woonden, is het inmiddels een populaire straat. Ik vind het zelf heerlijk om langs de winkels te wandelen, af en toe te gaan zitten voor een koffie of een lunch en de street art te bewonderen. Want Corso Garibaldi is misschien wel de plek waar de street art in Milaan zich definitief heeft gevestigd. Mede dankzij de Gucci Art Wall waar ik tijdens de wandeling meer over zal vertellen.  

In de time to momo gids Milaan die ik schreef, vind je ook een aantal leuke tips voor deze straat. De gids is via deze link te koop. 

Zodra we aan het einde van Corso Garibaldi zijn, lopen we door naar Brera, een van de meest geliefde wijken in Milaan. 

"Wil je winkelen in Milaan? Ga dan naar Corso Garibaldi, waar je een verscheidenheid aan boutiques vindt en ook af en toe kan neerstrijken op een van de gezellige terrasjes"

Van Brera naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan

Brera is een van de oudere wijken van de stad. Het ligt net binnen de voormalige Middeleeuwse stadsmuren en was tot vijftig jaar geleden een echte volksbuurt. Tegenwoordig kun je je dat niet voorstellen. De wijk is gevuld met luxe boetieks, gezellige terrasjes, mooi onderhouden panden en intieme binnenplaatsen. Probeer daar zeker ook even binnen te kijken als we er langs lopen. 

Een van de bekendste bezienswaardigheden van deze wijk is de Pinacoteca van Brera. Het is misschien wel het belangrijkste museum van Itali√ę als het gaat om schilderkunst uit de periode tussen de 13e en 19e eeuw. De Pinacoteca werd opgericht door Napoleon Buonaparte. We zullen hem zeker ook tegenkomen!   

Na de gezelligheid in deze wijk neem ik jullie meer naar de laatste stops langs misschien wel de bekendste monumenten van Milaan: het Teatro alla Scala, de Galleria Vittorio Emanuele en natuurlijk de kathedraal, beter bekend als de Duomo. Het is hier in dit deel van de stad wat drukker, maar zeker niet minder mooi. 

Wat te doen in Milaan na deze rondleiding

Na ongeveer 2 uur wandelen eindigen we op Piazza del Duomo. Misschien ga je dan eerst lunchen en breng je daarna een bezoek aan de Dom van Milaan. Je kunt de Dom zeven dagen per week bezoeken. Kaartjes koop je ter plekke in de museumshop op Piazza del Duomo of je koopt ze online. Het voordeel van dit laatste is dat je een rij kan overslaan. Kinderen tot en met vijf jaar zijn gratis, reis je met een familie met kinderen onder de 18 jaar, dan zijn er voordelige familietickets beschikbaar. Meer over een bezoek aan de Dom van Milaan lees je in dit artikel. 

Heb je zin om je verblijf in deze stad te beginnen met een tour door Milaan? Contacteer mij dan via email.

Meer informatie over (andere) privétours door Milaan vind je op deze speciale pagina.  

Hieronder nogmaals de data van de groepstours voor het voorjaar en de zomer van 2023. Deze
rondleidingen door Milaan starten op 10.00u en staan ingepland op de volgende dinsdagen:

Р25 april 
– 2, 23 en 30 mei

– 11, 18 en 25 juli
– 1 en 8 augustus

× Meer info!